Koton Reklamı ve Subliminal Telkin

Herkese merhaba. Sırada birçok reklam olmasına rağmen, bugün sizlere Koton reklamından bahsetmek istiyorum. Zira çocuklar üzerinden verilen mesajlara daha çok yöneliyorum. Çünkü ebeveynleri bu sayede uyarmanın daha faydalı olacağını düşünüyorum. Türkiye'de gösterime girmiş olan bu reklamda subliminal içerikler yine çocuklar vasıtası ile kullanılmış. Kuru Kafa tişörtleri yaklaşık 50 saniye süren bu reklamda  çocuklar üzerinden 2-3 ayrı noktada verilmiş.

Reklamda küçük bir çocuğun diğerlerine olan üstünlüğü ele alınmış. Bu süreçte başrol karakterinin doğumundan okul serüvenine kadar olan yol haritası işlenmiş.

Reklamda seslendirmeyi yapan, yani reklamı anlatan kişi burada (Ve okula başladı) diyor. Yani okula başlarken kendisini bu mesajla karşılıyorlar.


Daha sonraki sahne ise oldukça mide bulandırıcı. Daha okumadan yazmayı öğrendi deniliyor. Bu reklamlar ve içerisindeki diyaloglar gelişme çağındaki çocuklar için büyük tehlikeler arz ediyor...


Bir sonraki sahne ise Tarzıyla hep kopya verdi oluyor. Ve yine Satanist örgüt İlluminati’nin ABD kolu olan "Skulls And Bones" (Kurukafa ve Kemik örgütü) simgesi yer alıyor.


Finalde ise tek göze vurgu yapılmış. Reklamın bitiş sahnesi..

Bu yaştaki çocukların bilinçaltı tahmin edemeyeceğiniz kadar hızlı çalışır. Zira gelişme çağında olduklarından ne görürlerse alır ve bilinçaltında depolarlar. Zamanı gelincede bilinçaltı buna benzer sahnelerle karşılaştıklarında harekete geçer ve yanlış olan şeyleri dahi doğru kabul  ederek servis yapar. Zira daha önce bu sahneler ona süslü olarak masum gösterilmiştir. 

Sonra bir bakmışsınız bu satanist örgütün çocuklarımıza dayattıkları şeyler ileride onları şiddete eğilimli birer insana dönüştürmüş. 

Daha önceden kedimi kesiyorlardıki tv'lerde, bizim çocukluğumuzda 1999 Akmar Pasajı baskını oldu. Satanistler cinayetler işlemişti. Kedi kesmeden başlayan olaylar bu noktalara kadar gelmişti.

Gün içerisinde yaşanan ve siz ebeveynlerin dahi hatırlayamayacağı şeyleri üzerinden haftalar geçmesine rağmen birden bire olmadık yerde getirip önünüze koyabilirler. Aslında anlatılacak o kadar fazla şey var ki, ama fazla uzatmadan burada sonlandırmak istiyorum bu postu'da. Sırada daha çok var.

Reklamı izlemek isteyenler youtube'dan Koton Kids Reklamı diye aratabilirler..

6 yorum:

  1. Çok sinir bozucu ve laubali bir reklamdı zaten bu.
    Hatta yayından kaldırılması için imza kampanyası falan düzenlenmişti sanıyorum.

    YanıtlaSil
  2. İmza kampanyasından hiç haberim yok, doğrudur.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten de içinde subliminal mesaj saklı olmasaydı dahi, sınıf ayrımı yapan, çocukları büyük insanlar gibi cazibeli-yakışıklı göstemeye çalışan hiç hoş olmayan bir reklamdı. Böyle böyle, reklamları izleyen çocuklarda daha erken ergenlik dönemi davranışları gözlemleniyor. Ne yazık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bravo çok güzel yerden yakalamışsın, işte buda bir nevi subliminal telkin oluyor, yani bilinçaltı kontrol yöntemi. Çocukları o noktaya odaklandırıyorlar olumsuz olarak. Bu da sınıf ayrımına yol açıyor dediğin gibi..

      Sil
  4. Avea'nın Şota Arveladze ile çektiği reklam filmi var birde reklamda bir yaşlı bir adam otobüse biniyor ve genç uyuma numarası yapıyor. Şota yakışıyor mu diyor. Fakat yakışıyor mu derken uyuma numarası yapmasından bahsetmiyor. Video izle internete gir boş boş durmak yakışıyor mu diyor.Değerlerin küçümsenmesinden başka birşey değil ve bunun gibi binlerce reklam var

    YanıtlaSil

Google hesabınız yoksa yorumlama biçimi olarak lütfen "ANONİM" şıkkını işaretleyin ve YAYINLA butonuna basın.